Minimax dierendokter

Dierenbescherming

Lady verlost van stekelige blaassteen

Lady kwam bij ons omdat het opviel dat ze steeds kleine plasjes deed. In eerste instantie willen wij dan graag een microscopisch onderzoek op wat urine doen, hier kunnen wij namelijk heel veel informatie uithalen, maar Lady wilde absoluut geen urine afgeven. Elke keer als er iemand met een pollepel (voor het opvangen van de urine) aankwam rende ze hard weg. Omdat Lady in het verleden al eens geopereerd was aan een blaassteen hebben wij het urine onderzoek maar overgeslagen en zijn door gegaan met de volgende stap; het maken van een röntgenfoto.

Helaas voor Lady zagen wij een grote vlek in de blaas, een duidelijke indicatie dat er een steen aanwezig is. Soms kan zoiets met een speciaal dieet opgelost worden waarna het uit geplast wordt, maar deze steen was zo groot dat dit voor Lady heel onwaarschijnlijk was. Daarom besloten wij direct door te gaan met een operatie. Lady werd onder narcose gebracht en tijdens de operatie kwam dit uit de blaas tevoorschijn.

U kunt zich voorstellen dat zo’n stekelig ding in de blaas een hoop ongemak geeft en Lady is dan ook blij dat hij er uit gehaald is. Een dag later loopt zij alweer vrolijk buiten.