Minimax dierendokter

Dierenbescherming

Jas uit bij Noorse boskat

Voorkom vachtproblemen bijtijds! 

Uren en uren zijn de dierenartsassistenten van de MiniMax Dierendokters bezig geweest om deze Noorse Boskat van zijn jas te ontdoen.Totaal vervilt kwam deze viervoeter als zwerver binnen in het opvangcentrum aan de Abraham van Stolkweg te Rotterdam.

Na een medische controle bleek dat de ongeveer 12 jarige kat niet alleen een ontzettend verwaarloosde vacht had, maar ook schildklierproblemen.
Het kostte de assistenten bijzonder veel moeite om de kat te bevrijden van de ineengevlochten vacht. Deze was keihard geworden en zelfs een professionele tondeuse had de grootste moeite om er doorheen te komen. De behandeling heeft enkele dagen gekost om te voorkomen dat de kat niet teveel gestrest zou worden.
Een vrijwilliger heeft zich inmiddels over de Noorse Boskat ontfermd en zal de kat nog een fijne oude dag bieden.
Langharige katten hebben vachtverzorging nodig, om te voorkomen dat de haren gaan klitten. Uitstel van een kambeurt kan leiden tot het aantrekken van ongedierte zoals vlooien, maar kan ook het dier beperken in zijn bewegingsvrijheid.

Het advies vanuit de MiniMax Dierendokter is dan ook om (half)langharige katten de juiste vachtverzorging te bieden die ze nodig hebben.

Op onderstaande foto's is te zien hoe de kat er voor en na uitzag.